Kinderopvang Awards 2018

Gastouderopvang Maaike’s opvang uit Lelystad is als 1e geëindigd in de categorie beste Gastouderopvang van Nederland bij de Quebble Kinderopvang Awards 2018

Bij de winnaars van de Kinderopvang Awards 2018 maken medewerkers het verschil! Maaike’s opvang scoorde een 9.8.

Rotterdam, 17 sept –  Vrijdagmiddag zijn de winnaars van de Kinderopvang Awards 2018 in het zonnetje gezet. Zeventien organisaties gingen met een award naar huis omdat zij de beste beoordelingen van hun klanten kregen. Kinderopvang Awards is een initiatief van Quebble en kinderopvang.tevreden.nl. In totaal deden ruim 527 locaties mee aan de verkiezingen.

Uit de analyse van de onderzoeksresultaten blijkt dat de winnaars 2018 zich vooral onderscheiden door de kwaliteit van de leidsters. Zij zijn het meest bepalend voor de klanttevredenheid. Voor ouders is het gevoel van veiligheid ook heel belangrijk.

Persoonlijke aandacht doorslaggevend voor hoge cijfers

We zien dat gastouders en kleinschalige opvang zeer hoge cijfers ontvangen. Ouders vinden het fijn dat er persoonlijke aandacht voor het kind is, maar ook voor hen. Er is vaak veel contact met degene die ook voor de kinderen zorgt en de informatievoorziening is daardoor duidelijk en overzichtelijk. Kortom er zijn korte lijnen. We zien dat bij de organisaties die een lagere beoordeling kregen (overigens nog steeds 8,8 en hoger) ook lager scoorden op beleid en informatievoorziening.  Daarnaast zien we dat buitenspelen, mooie ruimtes en lief personeel voor uitschieters in de resultaten zorgen en dus het verschil maken als het gaat om de winst.

Ouders vinden inzicht in de dag van hun kind fijn.

Steeds belangrijker wordt transparantie naar de ouder toe. Veel organisaties maken gebruik van een ouderapp of gebruiken whats-app om foto’s van kinderen naar ouders te sturen. Tevens vinden ouders het fijn aan het eind van de dag te horen hoe het kind het gehad heeft en daarmee is een goede overdracht onmisbaar geworden.

Cijfers

Kinderopvang.tevreden.nl interpreteerde de cijfers die ouders op verschillende deelaspecten gaven in het onderzoek. 3375 ouders beoordeelden dit jaar hun kinderopvangorganisatie en gaven de opvang van hun kind gemiddeld een 9. De organisaties werden beoordeeld op verschillende thema’s en ook daaruit blijkt het belang van de pedagogisch medewerker, maar liefst 97,7% van de ouders van de winnende organisaties is zeer tevreden mee.

Jeltje Meijvogel van Tevreden.nl: “Ook uit de onderzoeksresultaten zien we dat persoonlijke aandacht en kundige medewerkers van grote invloed zijn op de tevredenheid van ouders. Hoe persoonlijker hoe beter. Investeren in goede en geschoolde medewerkers is een must, zij zijn het visitekaartje van de organisatie en als zij een goede indruk achterlaten bij ouders, dan zorg je voor een hoge klanttevredenheid.”